G-4Y5N0TQX37
Tokaj hegyalja programok - ajánló

5+1 Program Tokajban, amit nem érdemes kihagyni

 

 

Tokaj és környéke Magyarország egyik legszebb célpontja, számtalan izgalmas programmal és még több látnivalóval. Legyen szó természetjárásról, borkóstolóról vagy kulturális élményekről, Tokaj mindenkinek tartogat valamit. Íme 5+1 program, amit semmiképpen ne hagyj ki, ha Tokaj felé veszed az irányt.

 

1. Megyer-hegyi Tengerszem

A Tokaji-hegy lábánál található Megyer-hegyi Tengerszem egy igazi természeti csoda. Nem véletlenül választották az ország legszebb helyének. Ez a kristálytiszta vízű tó egy elhagyott kőfejtő helyén alakult ki, és lenyűgöző látványával fog elvarázsolni téged is. A Tengerszem megközelítése egyébként változatosan variálható, a környékén számos útvonal található, így kedvünk, vagy edzettségi szintünk szerint tudunk válogatni. Telefon vagy fényképező legyen nálad,, mert a látvány minden szempontból megörökítésre érdemes!

 

2. Borkóstoló a Harsányi Dűlőbisztróban
Ha már úgyis a tengerszem felé tartunk, éppen útbaesik a Harsányi Dűlőbisztró, ahol ha megéheztünk a nemzetközi konyha ízei várnak minket, de Tokaj híres borait is végigkóstolhatjuk. A vezetett borkóstolót pedig akár pincelátogatással is ötvözhetjük, hogy még komplexebb élményt kapjunk. Ide kattintva még többet tudhatsz meg a borkóstolóról.

 

3. Rákóczi-vár és múzeum
Sárospatak híres vára még az 500 forintos bankjegyre is felkerült. Ennek okát magunk is látni fogjuk, amint saját szemünkkel csodáljuk meg. A múzeumot sem érdemes kihagyni.

 

4. Hajókirándulás a Bodrogon
A Bodrog folyón hajókázni különleges élmény. A hajóutak során gyönyörködhetsz a festői tájban, a folyó menti településeket, és közben megtapasztalhatod a víz sugározta nyugalmat. Számtalan lehetőséged van a vizitúrákra, sétahajóval, vagy csónakkal, de kajak és kenu bérlés is található a környéken.

 

5. Boldogkői vár
A Tokaji-hegy számos túraútvonalat kínál, amelyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Az egyik leggyönyörűbb hely azonban a lélegzetelállító kilátással rendelkező boldogkővárlajai Boldogkő vára. Miután egész tokaj vulkanikus, nem meglepő, hogy ez a vár is egy andezti tufából álló hegyen található. A kilátás pedig eszméletlen.

 

+1. Terepautós kirándulás
A sárospataki Harsányi Dűlőbisztrónál terepautós élményturán mehetsz végig a lenyűgöző borbirtok lankáin megismerve azt. Igazi élményautózás, ami akár csapatépítőre, legény-, vagy leánybúcsúra is felejthetetlen programot kínál.

Dobd félre a hétköznapokat és irány Tokaj!

goodevent kft.

Székhelye: 1165 Budapest, Hangulat utca 14.

Üzleti címe: 3950 Sárospatak, külterület 0785/1.

Adószám: 24394763-2-42

DANE REGULACYJNE

OCHRONA DANYCH

pl_PLPL