G-4Y5N0TQX37
A legjobb borok - borkóstolás Sárospatak

A legjobb borok Sárospatakon

 

A Tokaji borvidék borai nemcsak a zempléni gasztronómiában jártasak számára, hanem világszerte ismertek és elismertek, köszönhetően különleges ízviláguknak és egyedi készítési technikáiknak. Sárospatak mikroklímája és a vulkanikus talaj olyan tulajdonságokat ad át a szőlőknek, amikkel máshol nem találkozhatunk.

 

Tokaji Furmint
A Furmint az egyik legismertebb tokaji borfajta, amely a frissességével és élénk savasságával nyeri el a borfogyasztók tetszését. Citrusos és ásványos jegyei miatt kiválóan párosítható tengeri ételekkel, salátákkal és könnyű sajtokkal.

 

Tokaji Hárslevelű
A Hárslevelű egy másik kiemelkedő tokaji bor, amely virágos és mézes aromáival, valamint kiegyensúlyozott savasságával tűnik ki. Ez a bor ideális választás gazdagabb ételekhez, például sült húsokhoz vagy fűszeres fogásokhoz.

 

Tokaji Aszú
A Tokaji Aszú a borok királya, és a királyok bora. Ez az édes bor a világ egyik legkiválóbb desszertbora, magas cukorkoncentrációt az élénk savasság ellensúlyozza, amit a botritis különleges ízvilága tesz komplexé. Mézes, aszalt gyümölcsös és diófélékre emlékeztető ízjegyeket hordoz, tökéletes választás desszertekhez, vagy akár markánsabb sajtokhoz de önmagában is páratlan élményt nyújt.

 

Tokaji Szamorodni
A Szamorodni egy különleges tokaji bor, ami mind száraz, mind édes változatban elérhető. Gazdag, komplex ízvilágának köszönhetően remekül passzol érett sajtokhoz, pástétomokhoz és gyümölcsös desszertekhez egyaránt.

 

A sárospataki Harsányi Dűlőbisztró borválasztéka a Tokaji borvidék legkiválóbb tételeit kínálja, hogy a borok szerelmeseként felejthetetlen gasztronómiai élményt kaphass.

goodevent kft.

Székhelye: 1165 Budapest, Hangulat utca 14.

Üzleti címe: 3950 Sárospatak, külterület 0785/1.

Adószám: 24394763-2-42

DANE REGULACYJNE

OCHRONA DANYCH

pl_PLPL