G-4Y5N0TQX37
Zemplén gasztronómia: évszakok

Évszakok ízei: Szezonális ételek és borok a sárospataki bisztrónkban

 

 

A sárospataki Harsányi dűlőbisztróban különös figyelmet fordítunk rá, hogy mindig friss és szezonális alapanyagokból készült ételekkel várjunk. Az évszakok változásával együtt mi is megújulunk, és az ételeinkhez mindig a legjobb, tokaji borokat kínáljuk.

 

Ahogy írom ezeket a sorokat, az időjárás épp a nyárba hajlik, szóval kezdjük a tavasz ízeivel.

 

Tavasz
A tavasz első hírnökei közé tartozik a spárga. Tavasszal valamilyen formában szinte mindig megtalálható kínálatunkban, amihez egy könnyed Furmintot ajánlunk, amely citrusos és ásványos jegyeivel tökéletesen kiegészíti a spárga ízét.

A medvehagyma a tavaszi erdők kincse. Alkalomadtán rizottót, salátát, mártást, vagy más köretet készítünk belőle. Egy száraz Hárslevelű a legjobb választás hozzá, mivel virágos aromái jól harmonizálnak a medvehagyma frissességével.

 

Nyár
Nyáron a friss zöldségek és gyümölcsök kerülnek előtérbe. Párosítjuk sajtokhoz, húsokhoz, halakhoz, de a Sárgamuskotály gyümölcsös, virágos aromáival igazi nyári élményt fog nyújtani. A Harsányi birtok számos kincset rejt magában, körtét, szilvát, meggyet vagy épp birsalmát, így sokszor a helyben szedett alapanyaggal dolgozunk.

 

Őszi ízek
Az ősz egyik örökzöld alapanyaga természetesen a sütőtök. Sütve, főve, vagy krémlevesként is megtalálható olykor az étlapunkon. Ehhez egy édes Tokaji Szamorodnit ajánlunk, amely mézes és diós jegyeivel remekül kiegészíti a sütőtök egyedi ízét.

 

Tél
A konyhafőnökünk egyik kedvenc téli fogása a liba, így az őszi étlap alapköveként szolgál. Egy édes Tokaji Aszú tökéletes kísérője ennek a gazdag ételnek, mivel a bor mézes, aszalt gyümölcsös jegyei remekül harmonizálnak a liba textúrájával és ízvilágával.

A hideg téli estéken persze nem hagyhatjuk szó nélkül a csokoládét. Számtalan módon elkészíthető és felhasználható. Ha harapni támad kedvünk a boldogságot egy pohár kései szüretelésű tokaji kiemeli a csokoládé gazdag ízét.

 

 

Ha szeretnél jobban megismerkedni a zempléni gasztronómiával, válaszd sárospataki dűlőbisztrónkat, ahol mindig törekszünk, hogy a szezonális alapanyagokból készült ételeinkkel és a gondosan válogatott tokaji borokkal felejthetetlen élményt nyújtsunk.

Látogass el hozzánk bármelyik évszakban, és fedezd fel az évszakok aktuális ízeit és kóstolj hozzá hamisítatlan tokaji borokat.

goodevent kft.

Székhelye: 1165 Budapest, Hangulat utca 14.

Üzleti címe: 3950 Sárospatak, külterület 0785/1.

Adószám: 24394763-2-42

DANE REGULACYJNE

OCHRONA DANYCH

pl_PLPL