- +36 30 183 9253
- info@dulobisztro.hu
- Szerda - Csütörtök - Vasárnap: 11:00 - 20:00, Péntek - Szombat: 11:00 - 21:00
G-4Y5N0TQX37
A sárospataki Harsányi dűlőbisztróban különös figyelmet fordítunk rá, hogy mindig friss és szezonális alapanyagokból készült ételekkel várjunk. Az évszakok változásával együtt mi is megújulunk, és az ételeinkhez mindig a legjobb, tokaji borokat kínáljuk.
Ahogy írom ezeket a sorokat, az időjárás épp a nyárba hajlik, szóval kezdjük a tavasz ízeivel.
Tavasz
A tavasz első hírnökei közé tartozik a spárga. Tavasszal valamilyen formában szinte mindig megtalálható kínálatunkban, amihez egy könnyed Furmintot ajánlunk, amely citrusos és ásványos jegyeivel tökéletesen kiegészíti a spárga ízét.
A medvehagyma a tavaszi erdők kincse. Alkalomadtán rizottót, salátát, mártást, vagy más köretet készítünk belőle. Egy száraz Hárslevelű a legjobb választás hozzá, mivel virágos aromái jól harmonizálnak a medvehagyma frissességével.
Nyár
Nyáron a friss zöldségek és gyümölcsök kerülnek előtérbe. Párosítjuk sajtokhoz, húsokhoz, halakhoz, de a Sárgamuskotály gyümölcsös, virágos aromáival igazi nyári élményt fog nyújtani. A Harsányi birtok számos kincset rejt magában, körtét, szilvát, meggyet vagy épp birsalmát, így sokszor a helyben szedett alapanyaggal dolgozunk.
Őszi ízek
Az ősz egyik örökzöld alapanyaga természetesen a sütőtök. Sütve, főve, vagy krémlevesként is megtalálható olykor az étlapunkon. Ehhez egy édes Tokaji Szamorodnit ajánlunk, amely mézes és diós jegyeivel remekül kiegészíti a sütőtök egyedi ízét.
Tél
A konyhafőnökünk egyik kedvenc téli fogása a liba, így az őszi étlap alapköveként szolgál. Egy édes Tokaji Aszú tökéletes kísérője ennek a gazdag ételnek, mivel a bor mézes, aszalt gyümölcsös jegyei remekül harmonizálnak a liba textúrájával és ízvilágával.
A hideg téli estéken persze nem hagyhatjuk szó nélkül a csokoládét. Számtalan módon elkészíthető és felhasználható. Ha harapni támad kedvünk a boldogságot egy pohár kései szüretelésű tokaji kiemeli a csokoládé gazdag ízét.
Ha szeretnél jobban megismerkedni a zempléni gasztronómiával, válaszd sárospataki dűlőbisztrónkat, ahol mindig törekszünk, hogy a szezonális alapanyagokból készült ételeinkkel és a gondosan válogatott tokaji borokkal felejthetetlen élményt nyújtsunk.
Látogass el hozzánk bármelyik évszakban, és fedezd fel az évszakok aktuális ízeit és kóstolj hozzá hamisítatlan tokaji borokat.
Székhelye: 1165 Budapest, Hangulat utca 14.
Üzleti címe: 3950 Sárospatak, külterület 0785/1.
Adószám: 24394763-2-42
A legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében olyan technológiákat használunk, mint például a cookie-k, hogy tároljuk az eszközinformációkat és/vagy hozzáférjünk azokhoz. Ezen technológiákhoz való hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy olyan adatokat dolgozzunk fel ezen az oldalon, mint a böngészési viselkedés vagy az egyedi azonosítók. A hozzájárulás elmaradása vagy visszavonása hátrányosan befolyásolhat bizonyos funkciókat és funkciókat.