G-4Y5N0TQX37
Borkóstolás Sárospatak

Tokaj borkóstoló Sárospatakon: Minden amit tudnod kell

 

Tokaj Magyarország egyik leghíresebb borrégiója. De mire is számíthat az idelátogató?

 

Ez a terület hazánk egyik legszebb kincse, a tokaji hegyek látványa és hangulata különleges érzést kelt az emberben mikor erre kirándul. Sárospatak a tökéletes választás, hogy megismerkedjünk Zemplén kincseivel. A gyönyörű környezet mellett pedig a tokaji gasztronómia egyik fellegvára is.

 

A sárospataki Dűlőbisztró nemcsak egy egyszerű étterem, hanem egy valódi gasztronómiai élményközpont. Különleges ételek és a finom borok tökéletes harmóniában találkoznak amikkel Te is teljessé teheted a tokaji, sárospataki élményeid.

 

Sajttál helyi kézműves sajtokkal
A sajt közismerten az egyik legjobban párosítható étel a borokhoz. Különleges markáns, vagy éppen kellemes selymes íze a megfelelő párosítás mellett hol kiegészíti, hol pedig kontrasztba helyezi a borok zamatát, egyedi aromáját. A helyi kézműves sajtok ízvilága és a tokaji Furmint gyümölcsös ízével egészen meglepő harmóniát tud alkotni.

 

Édes ízek
A tokaji borrégiót a legtöbben az édes borokkal azonosítják, holott a száraz borok terén is kimagasló alkotások készülnek. Mindenesetre ha az édes borokra gondolunk, gyakran az édes ízek mellé is párosítanánk. Egy sárospataki borkóstoló kiruccanás alkalmával semmiképp ne hanyagoljuk az édes borokat, de legyünk bátrak és próbáljuk ki különlegesebb párosításokkal is. Egy csoki szuflé mellett tökéletesen kiegészítik egymást, de egy sajtkrém, vagy akár libamáj pástétom krémes textúrája nem csak kontrasztba helyezi majd a borunkat, de ki is emeli annak különleges jegyeit.

 

A modern konyha és Sárospatak
A paprikás ételek hazánk védjegyévé váltak. Ez az erős fűszernek azonban szinte mindig elnyomja, eltompítja a borokba zárt gazdag ízvilágot. A sárospataki étteremben kínált ételek bár helyi alapanyagokkal készülnek, a nemzetközi ízeket tárják elénk. Ennek legfőbb célja, hogy a különleges ízélmény mellett, a klasszikus tokaji fajtákkal tökéletes párosításthatóak legyenek. A hárslevelű, a furmint és a sárgamuskotály fűszeres és gyümölcsös aromái jól harmonizálnak a modern, nemzetközi konyha ízeivel.

 

Az Aszú
Ha Tokaj dűlői felé veszed az irányt, mindenképp érdemes egy megállót szánni a méltán híres Aszúra. A tokaji aszú egyik különlegessége, hogy igen magas a természetes cukortartalma, ami bár elsőre sokakat elriaszthat, egy igazán minőségi aszú esetében megéri bátornak lenni, hiszen a magas savtartalom miatt egy igazán harmónikus élményre számíthatunk. Ahhoz azonban, hogy igazán értékelni tudjuk, ezt a borkülönlegességet a helyén kell tudnunk kezelni. Ez nem az a bor, amiből a teraszon ücsörögve hirtelen elkopik pár üveg. Ez a bor tényleg különleges! Ennek megfelelően megérdemli a kellő figyelmet. Amit mi sem támaszt alá jobban, mint a saját aszúhoz tervezett és készített pohár, ami teljes pompájában képes bemutatni annak erényeit.

goodevent kft.

Székhelye: 1165 Budapest, Hangulat utca 14.

Üzleti címe: 3950 Sárospatak, külterület 0785/1.

Adószám: 24394763-2-42

hatósági adatok

ADATVÉDELEM

hu_HUHU