A világ 10 legnépszerűbb borfajtája

 

Észrevétlenül, de a borfogyasztási szokások folyamatosan változnak. Az édes borok például régen sokkal nagyobb népszerűségnek örvendtek. Ezt persze befolyásolta az akkori technológia, az eltarthatóság is. De vajon mik a legnépszerűbb borok, borfajták?

 

1. Cabernet Sauvignon: Ez a vörösbor a világ egyik legnépszerűbb fajtája, melyet a Bordeaux régióból indítottak hódító útjára. Jellegzetes íze és testessége miatt széles körben fogyasztják.

 

2. Chardonnay: A Chardonnay a legnépszerűbb fehérborfajta, melyet szerte a világon termesztenek. A zamatos, gyümölcsös ízvilág és a könnyed savak sokak kedvence.

 

3. Merlot: Ez a puha, könnyen iható vörösbor a Bordeaux régióból származik. Gyakran találkozhatunk vele a vörösborok között, kedvelt íze és sima textúrája miatt.

 

4. Pinot Noir: A Pinot Noir egy másik nagyon kedvelt vörösborfajta, melyet világszerte termesztenek. Gyakran említik a „borászok borának”, mivel összetett ízvilága és eleganciája miatt nagyra értékelik.

 

5. Sauvignon Blanc: Ez a friss, gyümölcsös fehérbor a világ sok részén terem, és az egyik legkedveltebb fajta a fehérborok között. Különleges aromái és frissítő ízei miatt sokak számára ideális választás.

 

6. Syrah / Shiraz: A Syrah, melyet Ausztráliában Shiraz-ként is ismernek, egy nagyon népszerű vörösborfajta. Erőteljes ízvilága és karakteres jegyei miatt kedvelt a világ számos részén.

 

7. Zinfandel: Ez az amerikai származású vörösborfajta a kaliforniai borászat egyik legnagyobb sikertörténete. Gyakran találkozhatunk vele könnyedebb stílusban, de komolyabb, testesebb változatban is.

 

8. Riesling: A Riesling a német borászat egyik legnépszerűbb fehérborfajtája, melyet világszerte termesztenek. Különleges, ásványos ízvilága és karakteres savai miatt kedvelik.

 

9. Malbec: Ez a vörösborfajta Argentínában vált igazán híressé, de eredetileg francia eredetű. Gazdag ízvilága és bársonyos szerkezete miatt sokak számára kedvelt.

 

10. Prosecco: A világ legnépszerűbb pezsgőjének számító Prosecco Olaszországból származik. Friss, könnyed és gyümölcsös jellege miatt ideális választás a különféle ünnepi alkalmakhoz és rendezvényekhez.

 


A tiéd köztük van?

goodevent kft.

Székhelye: 1165 Budapest, Hangulat utca 14.

Üzleti címe: 3950 Sárospatak, külterület 0785/1.

Adószám: 24394763-2-42

REGULATORY INFORMATION

DATA PROTECTION

en_GBEN