Boros receptek

 

A Tokaj régió, különösen Sárospatak, híres a lenyűgöző borokról, és ezeket remekül lehet beépíteni különböző ételreceptekbe, amelyek még különlegesebbé teszik az ünnepeket. A Harsányi Dűlőbisztró borkóstolásai, és a dűlőtúrák alkalmával szerzett borismeretek lehetőséget teremtenek a kreatív gasztronómiai kísérletekre és belekóstolhatunk a Zempléni gasztronómia rejtelmeibe. Íme néhány recept Tokaj boraihoz:

 

1. **Aszús Kacsamell**

Az aszú borok gazdag és édes karaktere tökéletesen illeszkedik a kacsamellhez. A borral való pácolás és sütés során az aszú különleges ízeit és aromáit vehetjük észre, ami egy különleges és ínycsiklandó fogást eredményez.

 

2. **Tokaji Furmint-alapú Tenger gyümölcsei Risotto**

A könnyed és friss Tokaji Furmint kiváló választás lehet egy tenger gyümölcsei risotto elkészítéséhez. A bor savai és gyümölcsös jegyei harmonizálnak a tenger gyümölcseivel, létrehozva egy elegáns és ízletes ételt.

 

3. **Darált Húsleves Tokaji Hárslevelűvel**

 A hagyományos darált húsleves elkészítéséhez adjunk hozzá egy kevés Tokaji Hárslevelűt. Az enyhén száraz fehérbor feldobja a leves ízét és kiválóan harmonizál a zöldségek és fűszerek ízével.

 

4. **Tokaji Szamorodni Mákos sütemény**

A Szamorodni borok, melyekben a szőlőszemek kiválogatása nem történik meg, kiválóan illenek egy mákos süteményhez. Az édes és mandulás jegyek egyedülálló ízvilágot teremtenek, amely kiváló desszertként szolgálhat az ünnepi asztalon.

 

5. **Tokaji Esszencia Glazúr Csirkemellhez**

Az Esszencia borok rendkívül édesek, és ezért ideálisak édes, mézes glazúrokhoz. Egy csirkemell glazúrozásával egyesíthetjük az Esszencia kifinomult aromáit a hús saját ízével.

 

Ezen receptek alkalmazása során a pincelátogatások és bórkóstolások során megszerzett tudás lehetőséget ad arra, hogy a Tokaj borait az ételek megfelelő kiválasztásával és elkészítésével harmonikusan ötvözhessük. A gasztronómiai élvezetek és a borok találkozása kiváló alkalmat teremt az ünnepek különlegessé tételére és az ízérzékek gazdagítására.

goodevent kft.

Székhelye: 1165 Budapest, Hangulat utca 14.

Üzleti címe: 3950 Sárospatak, külterület 0785/1.

Adószám: 24394763-2-42

REGULATORY INFORMATION

DATA PROTECTION

en_GBEN