Borok és évszakok

A Tokaj és környékének borai nem csupán italok, hanem az évszakok hangulatának és ízvilágának tökéletes kiegészítői is. Sárospatakon, a régió egyik jelentős borászati központjában, a borok és az évszakok összhangja különleges élményt nyújt mind a helyieknek, mind a látogatóknak.

Tavasszal, amikor a természet újjáéled, friss és könnyed borokra vágyunk. A tokaji furmint és hárslevelű fajták kiváló választásnak bizonyulnak ebben az időszakban. A hűvös tavaszi estéken a bájos Dűlőbisztró teraszán ülve kóstolhatjuk meg ezeket az üde és gyümölcsös nedűket vagy éppen részt vehetünk a zempléni pincelátogatások egyik legkiválóbbikán, a Harsányi Pincészet szervezésében, ahol a tavaszi hangulathoz tavaszi bort kóstolhatunk.

A nyár beköszöntével érkeznek az igazán testes és zamatos borok. Az érett tokaji aszúk és szamorodnik ilyenkor kerülnek előtérbe, hogy megédesítsék a forró nyári napokat. A bórkóstolás élménye a hűvös pincékben, egy pincetúrán, a szabadtéri teraszokon, vagy egy tokaji dűlőtúrán egyaránt feledhetetlen élményt nyújt. De ha inkább a könnyedebb karaktereket kedveljük és kevésbé a minőségi édesborokat, akkor egy hűsítő sárgamuskotálynál mi sem lehet kellemesebb a Dűlőbisztró teraszán, élvezve a panorámát a Zemplénre.

Az ősz hozza magával a Tokaj régió különleges aranyát: a szüreti időszakot. Ez az időszak igazi ünnep a borászok és a bor kedvelői számára egyaránt. A friss, fiatal borok és az újborok bemutatására sok helyi pincészet pincelátogatásokat és szüreti mulatságokat szervez. A friss must és az új borok íze összefonódik az őszi levegő illatával, létrehozva egy igazán autentikus élményt. Amelyet megkoronázhatunk egy zempléni dűlőtúrával, kihasználva az őszi nap utolsó melengető sugarait.

A tél Sárospatakon is különleges borkóstolási élményeket kínál. Az érett, 6 puttonyos tokaji aszúk és a Tokajra jellemző testesebb furmintok kiválóan passzolnak a hideg téli estéken fogyasztott süteményekhez és desszertekhez. Egy meleg, hangulatos borospince vagy a Zempléni hegyek egyikének oldalában fészkelő Dűlőbisztró tökéletes helyszínt nyújt a borok kóstolásához és az év végi ünnepléshez.

Összességében Sárospatak és környéke Tokaj-hegyalja legkiválóbb borait kínálja az év minden évszakában. A helyi pincészetek, bórkóstolások, dűlőtúrák és pincelátogatások mind-mind gazdagítják a helyi borászati kultúrát, és lehetővé teszik, hogy az évszakok változatosságát minden kortyban megízleljük.

goodevent kft.

Székhelye: 1165 Budapest, Hangulat utca 14.

Üzleti címe: 3950 Sárospatak, külterület 0785/1.

Adószám: 24394763-2-42

REGULATORY INFORMATION

DATA PROTECTION

en_GBEN