G-4Y5N0TQX37
Bortúra Sárospatak

Pincelátogatás Sárospatakon: Egy felejthetetlen élmény

A tokaji utazást tervezve szinte a programterv elején szerepel a borkóstoló, bortúra.

Nem is csoda, hiszen ha a magyar borokat említjük, biztosan felmerül ez a különleges régió. A klasszikus fajták, mint a sárgamuskotály, a furmint, vagy a hárslevelű ezen a különleges, vulkanikus terroir-on kiváltképp érdekes és értékes borokat képesek adni. Azonban ha a teljes élményt szeretnénk befogadni, nem hagyhatjuk ki a bor születését sem.

 

Ha szeretnéd közelebbről megismerni a Tokaji borvidék kincseit, mindenképp vegyél részt egy izgalmas és tanulságos bortúrán, ahol megismerheted a borászat történetét, a borkészítés folyamatait és természetesen meg is kóstolhatod a legfinomabb tokaji borokat. A pincelátogatást is írd fel a lista elejére!

 

A Tokaji borvidék története

A Tokaji borvidék Magyarország egyik leghíresebb és legelismertebb borvidéke, amely évszázadok óta készíti a világ legkiválóbb borait. A régió különleges mikroklímája, a vulkanikus talaj és a hagyományos borkészítési technikák mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Tokaji borok páratlan minőségűek legyenek. Nem is csoda, hogy szinte minden nagyobb borversenyen találunk néhányat a régió adta borokból.

 

Miért érdemes mégis résztvenni egy bortúrán, pincelátogatáson?

 

A titok
A pincelátogatás során természetesen hallhatsz kicsit a történelem száraz részeiről, hallhatsz a területekről, vagy épp a szőlőkről, borokról. Azonban megismerkedhetsz olyan titkokkal is amik nincsenek a weboldalon, nincsenek kiplakátolva. Olyan apróságokat és érdekes infókat kaphatsz, amitől, a titok birtokában Te is szinte a családi pincészet részévé válsz. Minden pincének megvan a saját titka.

 

Pince túra
Miután levezetnek minket a pincébe, megismerhetjük a borászat rejtelmeit. A bortúra során bemutatják a különböző borkészítési folyamatokat, a hordókban érlelődő borokat és a pince különleges atmoszféráját.

 

WINE TASTING

Egy túra fénypontja természetesen a borkóstoló, ahol megismerhetjük a Tokaji borok sokszínűségét. A sárospataki Dűlőbisztrónál pedig többféle kóstoló közül választhatunk, így a tokaji klasszikusok a Furmint, a Hárslevelű mellett, a különlegességeket Tokaji Aszú és a Tokaji Szamorodni is a poharunkba kerülhet.

 

Ne tervezgess tovább, kattints ide és foglald le a saját bortúrádat, hogy egy felejthetetlen tokaji élménnyel térhess haza!

goodevent kft.

Headquarters: 1165 Budapest, Hangulat street 14.

Business address: 3950 Sárospatak, külterület 0785/1.

VAT number: 24394763-2-42

REGULATORY INFORMATION

DATA PROTECTION

en_GBEN